Tranen bij stamgast door ontploffing bij Café Hide Away in IJsselmonde

Er zijn drie ontploffingen geweest in Rotterdam afgelopen nacht. Twee in een portiekwoning in Hoogvliet en in Schiebroek. Ook Café Hide Away in IJsselmonde is getroffen door vermoedelijk een vuurwerkbom. Wij waren de ochtend na de explosie aanwezig in de wijk Sportdorp waar het café ligt.

Omwonenden, ondernemers en stamgasten kwamen bijeen om de eigenaren een hart onder de riem te steken. Jan is een stamgast van het café: “Die mensen hebben het al zo zwaar en dan dit gezeik nog”, vertelt hij terwijl hij met tranen in zijn ogen naar de schade kijkt. “Dat hoort niet in deze maatschappij.” 

Ook eigenaren, broer en zus, Sylvia en Rob de Kreek zijn aanwezig. Zij wachten af tot het forensisch team langskomst om het onderzoek te starten. Gisteravond hebben zij de schade al gezien: “De posten liggen eruit, de deur is ontzet en door de luchtdruk is ook de achterruit eruit geblazen”, vertelt Rob. 

Zelf denkt Rob dat de daad een reactie is op de rellen in Delft: “Ik denk dat de jongen die dit heeft gedaan flink te pakken is genomen daar. En dat hij nu alle supporters wil terugpakken”, speculeert hij. “Maar hij pakt nu alleen de ondernemers, die al negen maanden geen klote te doen hebben gehad en nu weer in de shit zitten.” Sylvia reageert emotioneel op de reactie van de omwonenden en stamgasten die zijn komen kijken: “Ik vind het voor hen heel vervelend en heel triest. En als je dat allemaal om je heen hoort en ziet, dan word je daar zelf ook heel emotioneel van”.