Twee nieuwe vegan lunchzaken geopend in één weekend

We schreven al eerder: de nieuwe trend in de Rotterdamse horeca is veganistisch eten. Dit weekend openden weer twee nieuwe zaken waar het eten grotendeels of helemaal vegan is, dus zonder dierlijke producten.

Op de Oude Binnenweg, vlak naast Melief Bender, opende dit weekend een filiaal van de keten ‘Sla’. De naam zegt het al – een plek voor gezonde salades en andere lunch- of ontbijtgerechten. Sla zit in Amsterdam, Utrecht en Den Haag al op meerdere plekken. De opening in Rotterdam werd als een langverwacht geschenk ontvangen onder foodbloggers op Instagram:

Gekleurde burgers
En in hetzelfde weekend, op 28 juli, opende een nog grotere Instagram-hit: Flower Burger aan de Hoogstraat. Deze hamburgerzaak met plantaardige hamburgers komt uit Italië. Dankzij de felgekleurde broodjes is het eten fotogeniek en dat zorgde voor veel gratis reclame op social media:

In onze eerdere reportage over vegan eten als dé trend in Rotterdamse horeca, gingen we langs bij Healthful, Backyard en Jack Bean. Drie nét geopende restaurants. Food connector van Rotterdams Nieuwe, Pauline Schouwenburg, onderzoekt daar of vegan eten misschien wel hét eten van de toekomst is… Bekijk de reportage hier. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media
kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat