Uit de groene bak in Nesselande spuit weer een (bescheiden) straaltje

fontein nesselande

De bekendste rotonde van Nesselande heeft weer een fontein. Twee weken geleden maakten wij nog een reportage over de groene bak water die de wijk al jaren bezighoudt. Geen visitekaartje voor Nesselande, vonden bewoners Lydia en Corry het. Maar daar wordt nu dus actief iets aan gedaan.

Sinds een paar dagen doet de fontein en de verlichting het opnieuw. Opnieuw, want we hebben vaker gezien dat de fontein het even deed, maar daarna door allerlei omstandigheden werd uitgezet. Zo werkte de fontein vaak niet of spoot die – als die aan stond – vaak water op auto’s door de wind.

Door de fontein in een bepaalde richting en met een bepaalde hoogte zo af te stellen is er in ieder geval iets gedaan aan het gevaar dat er water op auto’s komt. Volgens Nesselande.info is het de bedoeling dat de fontein het tot oktober blijft doen. Vooralsnog blijft het bescheiden straaltje zijn werk doen.

Drie keer niks
De groene bak water draagt de naam ‘Het Waterbekken’. Het kunstwerk werd in 2006 op de rotonde in Nesselande geplaatst, maar sindsdien houdt het de gemoederen bezig in de wijk. Waar de een het stiekem wel mooi vindt, vindt de ander het drie keer niks.

Al bij de onthulling vonden veel bewoners het kunstwerk ietwat saai. De oorspronkelijk geplaatste verlichting verdween en er kwam een fontein bij. Maar deze en andere pogingen om de rotonde te verfraaien, vielen volgens bewoners de afgelopen jaren letterlijk in het water.

Zoals gezegd: de fontein werkte vaak niet of spoot water op auto’s. Bovendien kampte de bak water de afgelopen jaren meerdere malen met lekkages. Dit jaar schreef Nesselande.info wederom over een gapend gat en over herstelkosten die in de tonnen lopen. Het maakte de tongen (opnieuw) los in de wijk. Wat te doen met ‘de bak ellende’?