Vallen en opstaan in Gewond Goud

De documentaire ‘Gewond Goud’ gaat letterlijk en figuurlijk over vallen en opstaan. Gewond raken in de oorlog, een been verliezen, revalideren, zitvolleybal gaan spelen en dan met de nationale ploeg Europees, Wereld en Olympisch kampioen worden. Dat is het verhaal van de nationale zitvolleybalploeg van Bosnië-Herzegovina, die door filmmaker Mustafa Hadziibrahimovic op de voet werd gevolgd tijdens het Europese kampioenschap zitvolleybal in Rotterdam in 2011, dat ze wonnen.

Filmmakers Mustafa Hadziibrahimovic en Sanne Vermaas maakten dit jaar in Bosnië vier indringende en intieme filmportretten: drie portretten van de spelers die kind waren toen ze zwaar gewond raakten en een portret van de trainer, de man achter het bijzondere succes van het Bosnische zitvolleybalteam.

Gewond Goud gaat over gewond zijn, en sommige wonden zijn niet altijd zichtbaar, beperkt worden en succesvol doorgaan met het leven. Over de trauma’s (oorlog en vrede, sport en succes, ziekte en kameraadschap) overwinnen en jezelf overstijgen. Rotterdam neemt een prominente rol in deze film, maar het verhaal is universeel.

De film gaat deze week in première op het Sportfilmfestival Rotterdam. Bekijk hier de trailer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat