Van Amira Tahri tot Ton Dunk: Wie zijn de genomineerden van de Sport Awards Rotterdam?

Om de trots voor sportend Rotterdam te uiten, zijn de Sport Awards Rotterdam in het leven geroepen. Maar liefst 24 sporters of verenigingen zijn genomineerd in acht verschillende categorieën. En voor OPEN Rotterdam zitten hier een aantal oude bekenden tussen!

Amira Tahri als Sporttalent
Als kickbokser timmert de geboren en getogen Rotterdammer Amira Tahri (13) al flink aan de weg. Zij won in 2022 al haar zesde wereldtitel. In januari 2019 gaf het kickbokstalent een clinic in Crooswijk en daar was OPEN Rotterdam bij. Dat Amira populair is, blijkt wel uit het feit dat de reportage al bijna 50.000 keer is bekeken. Hoogspring-wonder Ridzerd Punt van atletiekvereniging PAC en Reganied Franka, wie brons pakte op het EK softbal, zijn de andere twee genomineerden voor deze prijs.

Joop Vinckers en Niels Vermeule als Sportvrijwilliger
Sportverenigingen kunnen niet zonder hun vrijwilligers. Daar zijn de genomineerde Joop Vinckers (87), Niels Vermeule en Femke Staal geen uitzondering op. Joop kun je kennen van Tennisclub Schiebroek en is er haast niet meer weg te denken. In 2019 kwamen we hem nog tegen als echte Spartaan.

Niels Vermeule is de teamassistent-verzorger van Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketball en is er nagenoeg altijd bij. Een echte basketballiefhebber, dat zagen we ook al in 2020, toen hij genomineerd werd voor de Special Media Award. Femke Staal is de derde genomineerde, vanwege haar inzet op volleybalclub RVC Libanon ‘50.

Ketelbinkie als Sportaanbieder
In de categorie Sportaanbieder is Ketelbinkie een van de genomineerden. Dit is een LHBTIQ+ sportvereniging, waar zo’n zestig mensen hardlopen. Ook openden ze in oktober 2020 een queer zaalvoetbalteam. Andere kansmakers zijn Jazz Dansstudio Marleen uit Hoogvliet en Dansschool Footstepz in Heijplaat.

Ton Dunk als Sportcoach
Boksvereniging Van ‘t Hof is het thuis van Ton Dunk. Hij is de eigenaar en geeft trainingen. In 2022 leverde deze vereniging maar liefst zes Nederlands Kampioenen af. Een van de talenten die er rondloopt, is Gabriella Weerhem, wie afgelopen jaar brons won op het Jeugd WK. In 2017 maakte OPEN Rotterdam daar deze bijzondere video. Hij genieten concurrentie van voetbaltrainers Arne Slot en Marinus Dijkhuizen.

Als je nieuwsgierig bent naar de andere genomineerden of wil stemmen, kun je hier meer informatie vinden.