Van baba ganoush tot freekeh: Syrische kok Maher geeft online kookles

Marjolijn Masselink van City Safari organiseert bijzondere kookworkshops voor het team van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam. In groepjes van drie volgen zij een kookworkshop van de Syrische kok Maher Al Sabbagh via Zoom. En allerlei typisch Midden-Oosterse gerechten komen voorbij, van baba ganoush tot freekeh.

In tijden van corona is het moeilijk om een leuk teamuitje te verzinnen. Marjolijn Masselink heeft daar wat op gevonden. Vóór de coronacrisis organiseerde ze met haar bedrijf City Safari ontmoetingen in de stad. Mensen gaan bij elkaar op bezoek en met elkaar in gesprek. Zo ontmoeten mensen elkaar die elkaar en ontstaan er bijzondere ontmoetingen. 

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam
De deelnemers van de workshop zijn collega’s van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam. Deze stichting begeleid statushouders uit Syrië. De deelnemers hebben van te voren de boodschappen gedaan en de voorbereidende snijwerkzaamheden. 

Maher staat in de keuken van zijn restaurant De Zijderoute Culinair. Hij legt via Zoom uit hoe zij baba ganoush, freekeh (een gerecht met groen graan) en een dessert moeten maken. Marjolijn zit in het restaurant achter de computer om via de chat extra instructies te geven. 

Het is voor de deelnemers niet altijd even makkelijk om de instructies te volgen.  Eén van de deel deelnemers, Gerda Kievit, is ook niet zeker of het lekker zal smaken, maar uiteindelijk geeft ze haar kookkunsten een goed cijfer. “Ik was bang dat het 5 of een 6 zou worden, maar ik vind het wel een 7,5.” Ze vindt het een erg leuk teamuitje.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/DjjNOwqFw-E” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat