Van crimineel naar broeder in de kerk

Omar Mehdi werd neergeschoten, omdat hij zich met criminele praktijken bezig hield. Hij besloot zijn leven om te gooien en zich toe te wijden aan god. Hij woont nu in de Victory Outreach Kerk en hoopt anderen te inspireren.

Omar kwam al op jonge leeftijd in de criminaliteit te recht. Hij heeft meerdere keren vast gezeten, maar dat weerhield hem er niet van om door te gaan met zijn levensstijl. 5 maart 2011 werd hij neergeschoten. Hij overleefde het: “Toen ik in het ziekenhuis was, zag ik heel veel licht ik dacht ‘ben ik in de hel of in de hemel?’ Ik heb eigenlijk echt een ontmoeting met god gehad.” Nadat hij weer genezen was, ging hij toch door met zijn criminele praktijken. Zij broer waarschuwde hem dat als hij zo door zou gaan, hij nog maar drie jaar te leven had. Voor Omar was het of God via zijn broer met hem praatte en dat betekende het keerpunt in zijn leven. Zijn moeder vertelde hem over de Victory Outreach Kerk. Omar zag dit als nog een teken, omdat hij toen hij vast zat, op de luchtplaats het woord ‘victory’ had geschreven. Daarnaast had hij net voor de schietpartij een dochter gekregen en hij wilde graag een goede vader voor haar zijn.

Voorganger van de Victory Outreach kerk, Jerry Mendeszoon, weet nog goed in welke staat Omar was toen hij voor het eerst de kerk binnenkwam: “Hij kwam gebroken binnen. Hij was een jonge man zonder hoop, geen doel in het leven. Hij had heel veel pijn. Langzaam zagen we Omar vrijkomen.” Jerry nodigde Omar uit om in de kerk te komen wonen. Omar woont nu in een klein kamertje en deelt de woonkamer met huisgenoten. Hij hoopt in de toekomst wel een eigen woning te vinden, maar daar heeft hij geen haast bij. Het gaat nu stukken beter met hem en hij kijkt weer positief naar de toekomst. Het liefst zou hij de wereld over reizen om het woord van God te verkondigen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat