Veel verontwaardiging over video waarin VVD uithaalt naar GroenLinks: ‘Is dit een parodie?’

Beeld via @VVDRotterdam (Twitter)

Een video op Twitter waarin VVD een zelfbedachte trofee aan GroenLinks uitreikt, is niet bij iedereen even goed gevallen. GroenLinks zou de grootste ‘kasgraaier‘ van de gemeente zijn, echter lijkt deze boodschap niet helemaal goed over te komen. “Ik vind het een mislukte poging tot humor”, reageert Tara Lewis, maker van politieke podcast Ropopo.

De ‘Gratis Geld Trofee’ is uitgereikt aan ‘de partij die het grootste beroep doet op geld dat de gemeente niet heeft’. En dat is GroenLinks, volgens de VVD. Het zijn VVD-raadsleden Dieke van Groningen en Pascal Lansink-Bastemeijer die de trofeewinnaar op geheel eigen wijze onthullen. Maar wat nou precies het doel van de actie is, blijft volgens Tara onduidelijk. “Het is verwarrend. Gênant. Niet inhoudelijk. Is dit een parodie?”

“Omdat er veel ophef over is ontstaan, heeft het wel veel mensen bereikt. Dus misschien is dat het doel”, probeert Tara te verklaren. De VVD heeft aangegeven niet te willen reageren op vragen over de video en de ontstane ophef. Dat tegen de wensen van Tara in. “Ik vraag me af wat ze er zelf van vinden, want het zijn geen domme mensen.” Ook Tim Hofman zet zijn vraagtekens bij het filmpje: “Wie was de beoogde doelgroep van dit filmpje?”

Met hem zijn tientallen anderen die hun onvrede uiten in de reacties. “De kritiek is terecht”, vindt Tara. “Wat ik er kwalijk aan vind, is dat het vertrouwen in de politiek al zo laag is en dat dit niet heel erg helpt. Het is zo niet grappig.”

Larissa Vlieger, raadslid van GroenLinks, heeft via Twitter gereageerd op het filmpje: “Blij om te zien dat niemand dat filmpje van de VVD leuk vind, zo hoeven wij niks over deze ongein te zeggen.”