Verkeerschaos door OV-staking

Het openbaar vervoer rijdt vandaag, dinsdag 28 mei niet vanwege een 24-uursstaking. RET, NS en streekvervoer hebben het werk neergelegd omdat de vakbonden strijden voor een beter pensioen. Ook willen de vakbonden de AOW-leeftijd bevriezen. De staking heeft als gevolg dat er meer drukte is op autowegen en dat het verkeer vaststaat.

Zo stond op de Pretorialaan op Zuid een lange rij auto’s te wachten voor het stoplicht. Ook in het centrum was het autoverkeer drukker dan normaal op een dinsdagochtend. Rondom de stad en in de rest van het land was het in de ochtendspits twee keer zo druk als normaal.

Op Twitter worden er veel oproepen gedaan om met iemand mee te kunnen rijden of bieden mensen juist een ritje naar onze stad aan. Ook laten veel mensen op het social media-platform weten dat zij vandaag een dagje thuis werken.

Ook zijn op Twitter beelden te zien van lege stations. Verschillende Twitteraars melden dat toeristen woest zijn op de staking van de FNV. Hun vakantieplannen vallen vandaag letterlijk en figuurlijk in het water.

Alternatieve vervoersmiddelen, zoals taxi’s, deelscooters en de waterbus behoren voor velen tot een optie om van A naar B te komen. Maar, het is lang wachten op een taxi en Felyx-scooters zijn moeilijk te vinden, deze zijn al ver van tevoren gereserveerd. Op de waterbus is het volgens bronnen nog redelijk rustig.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter