Verkiezingspodcast Young010: Hoe kunnen we de mentale gezondheid van jongeren verbeteren?

De mentale gezondheid van jongeren is ontzettend vaak een thema in het nieuws sinds de coronacrisis. En helaas niet in positieve zin. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo? Wat kunnen we eraan doen? In deze aflevering van Young010 De Verkiezingspodcast praten Meli en Abby van Young010 daarover met Prof. Dr. Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie, die veel onderzoek doet naar hoe de hersenen van jongeren werken, Jorian de Korte, vrijwilliger bij Stichting @ease, die laagdrempelig psychologische hulp biedt aan jongeren en Fren, een 19-jarige Rotterdammer die spreekt als ervaringsdeskundige.

Tekst gaat verder onder audio

5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren. Jongerenparticipatie, mentale gezondheid, onderwijs, werken en wonen. Over deze vijf thema’s gaat de jongerenadviesraad Young010 in gesprek met jongeren en experts. Met de podcast willen ze aandacht vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en die niet mogen ontbreken in het komende coalitieakkoord.

Verkiezingspodcast
Young010 adviseert het stadsbestuur over hoe we de stad mooier, beter en leuker kunnen maken, voor en door jongeren. Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie in Rotterdam. De verkiezingspodcast is mede mogelijk gemaakt door de Jongeren Bijdrage Regeling (ontwikkeld door Stichting Thuis op Straat).

Luister hier alle afleveringen van de verkiezingspodcast van Young010.