Nieuwe serie ‘Jij bent scherper’ leert messengeweld onder jongeren te voorkomen

De nieuwe serie ‘Jij bent scherper’ gaat in op de actualiteit dat geweld onder jongeren steeds vaker voorkomt. Elke dag haalt geweld het nieuws en daders én slachtoffers worden steeds jonger. Onze jongeren ervaren zware mentale druk. Hun weerbaarheid vermindert, er is gebrek aan sociale cohesie en positief perspectief. In deze serie is de boodschap dat het anders kan.

Shatner O’Brien, Krav Maga-instructeur, en Johan Hoogendijk, oud-militair, nemen je in de eerste aflevering mee in de wereld van overleven, geweld en hoe jij scherper kan zijn. Van bloed tot brein en betrokken naar elkaar zijn.

Aflevering 1 over neergestoken worden
Wat is de impact van een scherp stuk metaal op jouw lichaam en wat kan je praktisch doen om te overleven? Shatner en Johan delen hun levenservaringen en de geleerde lessen. Ze leren met hun lessen levens te redden en levens te veranderen.

Jij bent scherper
De serie ‘Jij bent scherper’ bestaat uit vier korte filmportretten waarin jongeren (maar ook hun ouders en buurtgenoten) bewust gemaakt worden van wat de impact is van messengeweld. Die impact wordt niet overzien. Elke aflevering wordt afgesloten met een praktische survivaltip en (mentale) verdedigingsoefening. En wat gebeurt er eigenlijk als je gestoken bent, ernstig bloed verliest en met een traumahelikopter moet worden afgevoerd?

Deze productie is ontwikkeld door Stichting FYNDER en het filmproductiehuis van FYNDER, Byldung. Kijk alle afleveringen hier.