VIDEO | Schilder je Mee sluit succesvol af met expositie bij SKVR: ‘Smaakt naar meer’

Dit jaar zijn overal in Rotterdam ouderen aan het schilderen begonnen dankzij het project Schilder je Mee van de SKVR en stichting Pluspunt. In opdracht van de gemeente. Die gaf op verzoek van DENK-raadslid Natasha Mohamed-Hoesein de opdracht voor een schilderworkshop die de eenzaamheid van ouderen tijdens de coronacrisis kon verminderen.

De serie bestaat uit twee reeksen. Eén reeks online workshops en een andere reeks workshops op locatie, waarvan OPEN Rotterdam deze reportage maakte.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Schilder je Mee weer hervat, maar als het aan de organisatie ligt komt er zeker weer een nieuwe reeks. Natascha die haar idee in Schilder je Mee tot leven ziet komen is ook enthousiast over een mogelijk vervolg. “Dit smaakt naar meer”

Deze serie is gemaakt in samenwerking met SKVR, Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam. Met ‘Schilder je mee?’ kunnen ouderen tijdens coronatijd vanuit huis meedoen aan een workshop van de SKVR. Deelnemers konden voor aanvang lespakketten bestellen, met daarin de benodigdheden om mee te doen met de lessen.