VIDEO | Spaans restaurant Destino ontvangt bijzonder certificaat

Reinbert Sneep verkocht zijn huis om zijn horecadroom in vervulling te laten gaan. Hij nam het restaurant Destino in Rotterdam-Noord over en trok in bij zijn moeder. Met succes: Reinbert ontving onlangs een certificaat dat bewijst dat zijn restaurant de authentieke Spaanse keuken serveert.

Door het certificaat ziet de Spaanse ambassade Destino als een ambassadeur van de Spaanse keuken. “De Spaanse keuken is rijk aan uitgesproken smaken”, stelt Reinbert. Iets wat hij erg kan ambiëren in het koksvak. Zijn moeder Wilma weet nog goed dat die passie al vroeg ontstond: “Hij vond het als kind al heel erg leuk om te koken.” Hij was dan altijd in de weer met waxinelichtjes en schaaltjes met vlokken en rozijnen. “Dan kon hij echt uren met dat fornuisje spelen.”

Nu is dat fornuisje dus doorontwikkeld tot een echt restaurant en houdt hij met trots het certificaat vast: “Wij zijn de eerste in Nederland die dit certificaat hebben ontvangen. Het is een kroon op mijn werk.” Door de onderscheiding kan Destino nu rekenen op extra support vanuit Spanje in de vorm van leveranciers en producten.