Vlogger Gina pleit voor inventief omgaan met de Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendpoot is een nachtmerrie voor elke tuinder; een echte woekeraar en onuitroeibaar. OPEN Vlogger Gina heeft een oplossing voor: omarmen die plant en creatief mee omgaan!

Zo is de Japanse Duizendknoop familie van de rabarber en kun je er dus taart of jam van maken. Of zie het als een soort bamboe en maak er mooie spullen over. Check het zelf hoe je dat doet in de vlog of volg het recept onder de video!

Duizendknoop Crumble
Recept van Okokorecepten.nl.

INGREDIËNTEN
1 kg rabarber
100 g suiker
1 kaneelstokje
voor het kruimeldeeg
100 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
100 g rietsuiker

VOORBEREIDEN
Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en 200 ml water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal.

Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen.

Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.

TIP
Dit toetje kun je ’s middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.