Voetgangersbrug moet Erasmus MC en Familiehuis Daniel den Hoed makkelijker verbinden

KWF Kankerbestrijding

De komst van een speciale Daniel den Hoedbrug in Rotterdam is weer een stukje dichterbij. Tijdens de NN Marathon is een speciale wandeling georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Deze deelnemers van The Rotterdam Marathon Walk hebben zaterdag 15 april namelijk maar liefst 1.028.100 euro opgehaald voor de aanleg van de brug.

Deze brug moet de drukke verkeersaders van de ‘s-Gravendijkwal gaan overbruggen en ervoor gaan zorgen dat gasten makkelijker, sneller en veiliger kunnen lopen van de kankerafdeling van het Erasmus Medisch Centrum naar het Familiehuis Daniel den Hoed. Nu moeten de gasten nog de drukke straat oversteken om bij het ziekenhuis te komen.

Wandelen tegen kanker
Voor de bouw van de brug is echter op dit moment onvoldoende budget. KWF Kankerbestrijding besloot daarom een geldinzamelingsactie te organiseren tijdens de NN Rotterdam Marathon. De organisatie legde het streefbedrag van de actie op 1.500.000 euro.

De maar liefst 175 deelnemers konden kiezen uit een wandeling van 5, 10 of 15 kilometer door Rotterdam. Deelnemers kregen het startbewijs van KWF als zij meer dan 500 euro ophaalden. Uiteindelijk kwam het totale opgehaalde bedrag op ruim een miljoen euro te liggen. ‘We zijn supertrots op jullie inzet. Dank dank dank’, bedankt de organisatie de wandelaars.