Volg de Woonopstand live via OPEN Rotterdam

Op zondag 17 oktober gaan mensen voor de tweede keer de straat op om in opstand te komen tegen het huidige woonbeleid. OPEN Rotterdam doet live verslag.

De Woonopstand vindt om 14.00 uur plaats in het Afrikaanderpark, waarna er een mars naar de Blaak zal worden gelopen. Via onze Facebookpagina en onze website ben jij er online bij!

Hart onder de riem
“Het Afrikaanderpark ligt naast de Tweebosbuurt, dé plek om het faillissement van het landelijke en lokale woonbeleid te laten zien”, vertelt organisator Abel Heijkamp over de gekozen locatie voor de Woonopstand. “Met de opstand willen we de bewoners een hart onder de riem steken. We willen de strijd tegen de gentrificatie politiek die Rotterdammers die uit hun wijk verdrijft vieren.”

“We hebben met Prinsjesdag gezien dat de formerende partijen niet van plan zijn echt iets aan de wooncrisis te doen”, zegt Abel. “Dus juist nu is het belangrijk om na het eerste protest door te gaan met actievoeren. Wij zullen niet rusten, totdat iedereen een waardig en betaalbaar dak boven zijn hoofd heeft.”

Abel heeft al veel zin in 17 oktober: “Ik hoop echt dat dit een verschil gaat maken.” Zijn toekomstbeeld is dan ook positief: “Ik weet zeker dat als we naast elkaar gaan staan, we weer grip kunnen krijgen op het woonbeleid. We zijn sterker door strijd.”