Voorstelling over avondklokrellen helpt jongeren aan meer zelfvertrouwen en ontwikkeling

Na het succesvolle Angry Young Men komt de Rotterdam theatergroep Wat We Doen nu met So Far So Good over de avondklokrellen. Daarom zoeken ze (opnieuw) verschillende groepen jongeren die mee willen werken aan deze voorstelling. Bijvoorbeeld dansers of jongeren die met het publiek in gesprek gaan.

De voorstelling So Far So Good draait om de avond van de avondklokrellen rond de Beijerlandselaan tijdens de coronacrisis. In de voorstelling zie je hoe het er buiten steeds heftiger aan toe gaat en hoe er binnen in de winkel daarover gesproken wordt. “Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of is dit een potje asociaal rellen? Waarom zijn ze daar? Is dit verveling? Nee, het is woede over hoe de samenleving naar hen kijkt.”

‘Groeien in zelfvertrouwen’
De jongeren kunnen zich opgeven voor de zogenoemde performancegroep of in gesprek gaan met het publiek in de ontmoetingsgroep. Ook kunnen jongeren zich aanmelden voor de mediagroep. Hierin gaan ze videoportretten maken over de tweedeling in de maatschappij. Rachid: “Het belangrijkste is dat ze het graag willen, dat ze skills ontwikkelen én dat ze vooral plezier hebben.” De groep gaat ook een aantal maanden door het land toeren en krijgen begeleiding in workshops en cursussen.

So Far So Good is een samenwerking van Wat We Doen met Theater Rotterdam. Eerder maakten zij dus al Angry Young Men samen met Winne. Een voorstelling waarin het verhaal werd verteld over hoe het gevoel van veiligheid invloed kan hebben op de keuzes van jongeren. “Hier werkten we met een diverse groep jongeren met allerlei achtergronden”, vertelt Rachid. “Ze kwamen via persoonlijke contacten, jongerenwerk en organisaties zoals De Nieuwe Kans. Alle jongeren hebben we zien in groeien in hun zelfvertrouwen.”

In maart 2023 wordt er gestart met de repetities van So Far So Good. Dus, ben je tussen de 18 en 25 jaar oud en wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.