Vrijwillig in de weer om álle Rotterdamse kinderen te kunnen laten sporten

Sporten is gezond voor ons allemaal! Maar wat nou als je nog een kind bent en je ouders hebben niet genoeg geld om de contributie voor een sportclub te betalen? Dan kun je altijd terecht bij het Jeugdsportfonds. Intermediair Daan Baecke is iemand die bij dat proces kan helpen.

Hij werkt als gymdocent op een basisschool in het Oude Noorden en vind beweging voor kinderen dus erg belangrijk. “Ik vind dat elk kind de ‘sportervaring’ moet krijgen die ze verdienen,” aldus Baecke. Onderdeel van zijn werk als gymleraar is als ‘intermediair’ optreden. Dat is iemand die als tussenpersoon fungeert tussen ouders die gebruik willen maken van het Jeugdsportfonds en het fonds zelf.

Dat het voor ouders een grote stap is om op Baecke af te stappen wanneer er te weinig financiële middelen zijn om hun kind te laten sporten, snapt de intermediair wel. Toch roept de Rotterdamse gymdocent iedereen op zich hier niet voor te schamen. “Het Jeugdsportfonds is er voor dit soort situaties. Waarom zou je er niet gebruik van maken?” aldus Baecke. Niet alle ouders komen in aanmerking voor steun vanuit het fonds: “Als ouders zich aan willen melden kunnen ze bij mij terecht. Wel moeten ze door middel van een loonstrookje of uitkeringsspecificatie kunnen aantonen dat er echt te weinig geld is om de sportvereniging te betalen,” aldus de intermediair. Wanneer het Jeugdsportfonds de aanvraag toekent wordt de contributie voor het kind direct aan de sportvereniging overgemaakt en kan het kind lekker gaan sporten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat