Vrijwilligers in extase na bezoek koningin Maxima

Vrijwilligersorganisatie Netwerk Nieuw Rotterdam is een lokaal jongerennetwerk dat hulp biedt aan de kwetsbare en eenzame medemens. En dat gaat goed. Koningin Máxima kwam zelfs een kijkje nemen In het kader van het Oranje Fonds.

“Ons doel is om echt een beweging in gang te zetten in Rotterdam van jongeren die opstaan om zich in te zetten voor anderen. Dat het vanzelfsprekend is om bijvoorbeeld naar je buurvrouw te kijken die wat ouder is en eenzaam. En om daar als vanzelfsprekendheid even langs te gaan. Op die manier willen we een grote impact hebben op Rotterdam”, legt Pauline Budding uit. Zij is een van initiatiefnemers van Netwerk Nieuw Rotterdam.

Zo zijn er vrijwilligers en hulpbehoevende aanwezig in De Nieuwe Poort, die weten tot het laatste moment nog niets van het bezoek van koningin Máxima. Zodra zij het nieuws horen reageren zij dan ook enthousiast. “Ik ben helemaal opgewonden en ik weet eigenlijk niet echt… Ik ben eigenlijk wel een beetje zenuwachtig”, zegt Chico Drenthe. De koningin komt er namens het Oranje Fonds en stelde de aanwezige organisaties allemaal vragen. “Het was een heel ontspannen gesprek en we hebben eigenlijk alle facetten van het werk wel kunnen laten zien. Dus dat was echt wel heel gaaf”, besluit de andere initiatiefnemer Henrieke van Toor.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat