Vrijwilligers Rode Kruis werken aan meer respect en hulpbereidheid

Het Rode Kruis bestaat 150 jaar en Sebnem Akgöl is naast haar baan als Apotheker vrijwilliger. Als bestuurslid van Rode Kruis Rotterdam zet ze zich in de avonden en weekenden in voor de maatschappij.

Ze is districtbestuurslid Respect & Hulpbereidheid. “Dat houdt in dat we ervoor willen zorgen dat meer mensen elkaar helpen in een noodsituatie ongeacht afkomst, geloof, ras of welke voorkeuren je in het leven hebt. En dat mensen dus bereid zijn om elkaar te helpen waardoor de samenleving sterker wordt.” legt ze uit.

Samen met mede-bestuurder Mike Sonneville gaan ze zich met een aantal vrijwilligers voorbereiden op telefoongesprekken. Als onderdeel van het project willen ze namelijk voorlichtingen gaan geven op middelbare scholen. Het doel is om komend jaar voor 30 klassen te kunnen staan om zo de hulpbereidheid en het respect te vergroten. “Het is een feest om met haar hieraan te werken. Allebei zijn we gedreven om met andere vrijwilligers samen te werken aan de activiteiten binnen Respect & Hulpbereidheid”, aldus Sonneville.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat