Wat is het fijnste ov-punt van Rotterdam?

Rotterdam heeft talloze opties wat betreft openbaar vervoer, van metro’s tot ferry’s en van treinen tot fietsen. Metrostation Beurs is zelfs het drukste metrostation van Nederland met bijna 130.000 reizigers per dag, blijkt uit cijfers van de RET.

Rotterdam is al meerdere keren als beste ov-stad uit de OV Klantenbarometer gekomen. In 2018 scoorde de stad gemiddeld een 7.8. Bovendien heeft Rotterdam, met 71 stations, het oudste en grootste metronetwerk van heel Nederland. Maar wat vinden Rotterdammers het fijnste ov-punt in de stad?

De antwoorden lopen flink uiteen. “Beurs, want dan kun je alle kanten op”, vindt een mevrouw op leeftijd. Niet iedereen is het hier echter mee eens. “Beurs in elk geval niet”, zegt een jongere man. “Het is hier echt te druk.”

Een man die richting Beurs loopt vertelt dat zijn favoriete plek metrostation Maashaven is. “Dan kom je naar buiten, je ziet de haven.” Een man die het station uit komt gelopen legt uit dat hij het openbaar vervoer liever helemaal vermijdt. “Sinds de OV-chipkaart maak ik geen gebruik meer van het openbaar vervoer. Vroeger kocht je gewoon een kaartje, dat was veel makkelijker.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat