Wat lief! Studenten koken voor daklozen in Charlois

Studentes Myrthe en Myrthe delen niet alleen hun naam, maar ook hun kookkunsten met daklozen van het Leger des Heils naast Zuidplein. De twee studentes wilden samen met hun huisgenoten graag iets doen voor het goede doel en kwamen al snel uit bij Stichting Present. Via Stichting Present kun je je inzetten voor het goede doel. Dat kan voor een organisatie of een persoon die hulp nodig heeft.

Op donderdag 17 en vrijdag 18 december gaat OPEN Rotterdam samen met Bureau Eendracht 24 uur live om zo geld in te zamelen voor Stichting Present. Stichting Present koppelt vrijwilligers aan mensen in kwetsbare omstandigheden. Wij gingen een kijkje nemen bij de studentes om te kijken hoe het er bij Stichting Present aan toe gaat.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/EgZ3CqDZ-IA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Studio Eendracht
Om samen met de ondernemers van Bureau Eendracht en de Rotterdammers energie en verbinding te brengen in de stad zenden wij twee etmalen lang een liveshow uit onder de naam Studio Eendracht. Tijdens de show komen markante Rotterdammers, bedrijven en gerse initiatieven langs. Allen zetten zich in voor een sociale en inclusieve samenleving. 

Studio Eendracht viert de sociale en maatschappelijke inzet van de stad. In de liveshow halen we geld op voor Stichting Present Rotterdam die mensen met een hulpvraag verbindt aan vrijwilligers die deze wereld op hun manier een beetje beter willen maken.

Kom in verbinding met bedrijven en mensen die de wereld om ons heen een stukje mooier willen maken. Door niet alleen te werken aan financiële, maar juist aan sociale vooruitgang. Door samen keihard te gaan voor blijvende impact. Doe mee en kom live in actie. Voor de stad, onze toekomst en voor jezelf!

Bureau Eendracht
Bureau Eendracht huisvest ondernemers die maatschappelijke impact maken in Rotterdam, maar ook in de wereld. Het pand is één jaar geleden, na een herontwikkeling, in gebruik genomen. Het afgelopen jaar had een periode moeten worden met veel verbindingen, maar door corona pakte dit anders uit.

Toch blijft Rotterdam een stad die problemen niet uit de weg gaat. Van wederopbouw naar skyline en van financiële crisis naar internationale hotspot. Ook nu, tijdens de coronacrisis, zien we dat Rotterdam hard werkt om hier samen bovenop te komen. En dat komt doordat iedereen zijn steentje bijdraagt. Samen maken we Rotterdam nog mooier dan het al was.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat