Waterballet op het Walenburgerplein na werkzaamheden

Een waterkraan heeft donderdag even voor overlast gezorgd op het Walenburgerplein in Blijdorp. Omwonenden hadden door een opengedraaide waterkraan last van een waterballet en moesten met natte schoenen hun bestemming bereiken.

Volgens een woordvoerder van waterleidingbedrijf Evides waren er donderdagochtend werkzaamheden aan het Walenburgerplein en was het, toen de werkzaamheden waren afgerond, noodzakelijk om een opzetstuk aan de waterkraan te bevestigen en de waterleiding te spuien. Dat wil ook wel zeggen dat water onder hoge snelheid door het leidingnet wordt gestuurd om simpelweg de leiding schoon te spoelen en Rotterdammers te kunnen blijven voorzien van zuiver drinkwater. Naast natte voeten waren er verder geen gevolgen voor de wijkbewoners.

Werkzaamheden zoals donderdag plaatsvonden aan het Walenburgerplein worden dagelijks door waterleidingbedrijf Evides in Rotterdam uitgevoerd. Het kan dan ook gebeuren dat Rotterdammers op andere plekken in de stad, binnenkort misschien weer last hebben van nat schoeisel. Het goede nieuws? Evides informeert altijd inwoners van het gebied waar werkzaamheden zijn gepland, zodat zij op de hoogte zijn van mogelijke (korte) gevolgen.