Wel veel vuurwerk, desondanks ‘relatief rustige jaarwisseling’

Een jaarwisseling middenin een lockdown: velen hielden hun hart vast. Ondanks dat er in Rotterdam veel vuurwerk werd afgestoken, spreken medici en de politie van een ‘rustige jaarwisseling’. Een arts van het Rotterdamse Oogziekenhuis zegt tegen Rijnmond dat slechts drie patiënten zich meldden bij het ziekenhuis, een zeer aanzienlijke daling in vergelijking met voorgaande jaren. Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politievakbond, zei ‘s morgensvroeg op NPO Radio 1 dat het ‘geen rustige jaarwisseling was, maar het was geen veldslag’, zoals velen voorspeld of gevreesd hadden.

Een woordvoerder van de Rotterdamse politie zegt dat ‘er geen prioriteit was’ aan het handhaven van het vuurwerkverbod omdat de politie haar handen vol had aan andere meldingen. De Mobiele Eenheid (ME) greep wel in toen jongeren de brandweer belaagden met stenen. Via social media deelden verschillende Rotterdammers mooie beelden van het vuurwerk in de stad.

De brandweer kreeg in de nieuwjaarsnacht in totaal 390 meldingen in de gehele veiligheidsregio Rijnmond, vorig jaar waren dit er 711. Dit ging voornamelijk om kleine (buiten)brandjes. “Hier en daar was het onrustig in de regio, maar grote incidenten zijn uitgebleven”, zo zegt de Veiligheidsregio in een persbericht. De ambulance rukte in totaal 176 keer uit. In Schiebroek werden brandweerlieden bekogeld met vuurwerk en stenen toen zij op een melding afkwamen. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat