Wethouder Achbar en professor Antunes over rol van overheid en bedrijven in verwerking koloniale verleden in History Matters

Welke rol hebben overheid en bedrijven bij de verwerking van het koloniale verleden? Die vraag onderzoekt presentator Hasna El Maroudi tijdens het tweede deel van aflevering 12 van History Matters. Ze spreekt met wethouder Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie, Faouzi Achbar en Catia Antunes, Professor of History of Global Economics.

“De lokale politiek is zo goed georganiseerd in Nederland, dat ook bij de kleinste gemeenten een kans ligt om mensen te steunen in het laatste hoofdstuk van emancipatie”, aldus Catia Antunes. “Als gemeenten dat kunnen doen, dan zijn excuses prima. Laat ze focussen op hoe je van excuses naar actie komt waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben.”

Volgende week in deel 3 van deze slotaflevering van History Matters spreekt Hasna El Maroudi met schrijver Raoul de Jong en met een van de grondleggers van de Rotterdamse hiphop-scene: Winston (Winne) Bergwijn. Alle afleveringen van History Matters zijn hier en op de website van Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Rotterdam, terug te vinden.