Wijkplatform LeeftSamen stopt per 1 september

Het LeeftSamen-platform in Rotterdam Alexander wordt, bijna 2 jaar na de lancering, per 1 september offline gehaald. Alle content die op het digitale buurtplatform is gedeeld wordt vanwege privacyredenen vernietigd.

“We wisten dat het LeeftSamen-idee kwetsbaar was omdat mensen in de buurt zelf het platform moesten vullen. Tegelijkertijd wisten we ook dat dit de enige manier was om het platform echt een platform van de buurt te laten zijn. Helaas is in de afgelopen maanden gebleken dat er steeds minder mensen iets op het platform plaatsten. Hierdoor begint LeeftSamen steeds minder toe te voegen aan de buurt. Uiteindelijk zijn we nu op het punt gekomen dat we moeten concluderen dat de kosten niet meer opwegen tegen de maatschappelijke baten. Daarom stoppen we met LeeftSamen.” Aldus het LeeftSamen-team.

De programmeercode van het LeeftSamen-platform wordt, zonder de databases, gratis ter beschikking gesteld via github.com, zodat mensen of buurten die verder willen daar de code kunnen downloaden. De databases worden, zoals eerder gemeld, vernietigd.

In november 2015 deed OPEN Rotterdam verslag van de lancering van het platform.