Wijkraad Crooswijk overhandigt allereerste wijkakkoord aan burgemeester en wethouders

In de wijkhub in Crooswijk is het eerste complete wijkakkoord overhandigd aan burgemeester Aboutaleb en enkele wethouders. Vrijdag 31 maart was namelijk de deadline voor de verschillende wijkraden om hun definitieve wijkakkoord in te leveren. Een bijzondere ochtend: “Maar dat hoort het niet te zijn, want ze moeten eigenlijk op de hoogte te zijn hoe het ervoor staat met Crooswijk.”

Het wijkakkoord bevat een wijkvisie en een jaaractieplan. “Dat laatste is eigenlijk beetje het droge ambtelijke stukje. Dat zijn afspraken met de gemeente wat we gaan doen het komende jaar”, vertelt Martijn Heikoop, voorzitter van de wijkraad. “De wijkvisie is echt ons beeld voor de wijk de komende jaren. Een soort samenvatting van wat we hebben opgehaald uit de wijk met de vraag: welke kant willen we op?”

De Crooswijkseweg en het Schuttersveld zijn de twee belangrijke punten in het wijkakkoord volgens Rafael Krijgsman, lid van het wijkraad. “Ook de buitenruimte moet vooral in z’n kracht worden gezet.” Het was een flinke klus om het wijkakkoord in elkaar te zetten: “Maar we willen nu op de mouwen opstropen en deze punten gaan aanpakken.”