Wijkrestaurant De Kristal sluit over twee weken definitief

Humanitas gaat het wijkrestaurant in De Kristal over twee weken definitief sluiten. Daarna kunnen bewoners alleen nog diepvriesmaaltijden nuttigen. Volgens bewoner mevrouw Goedegebuur heeft dit grote gevolgen voor alle bewoners en mensen van buitenaf. In een reactie zegt Humanitas: “Er zitten hier allemaal restaurantjes, dan kunnen ze daar toch naar toe?” Volgens bewoners werkt dat in de praktijk niet zo. Er zijn bewoners die niet goed ter been zijn, andere restaurantjes niet kunnen betalen of niet alle andere gerechten lusten.

De kwetsbare groep ouderen, de verstandelijk gehandicapte van Pameijer en mensen die hier gezelligheid zoeken en een maaltijd nuttigen voor een zacht prijsje zijn allemaal de dupe van het verdwijnen van dit restaurant. Om maar te zwijgen over hoezeer de mensen alle medewerkers van dit restaurant gaan missen.

Het hele sociale gebeuren in en rond De Kristal wordt hiermee weggehaald en “dat doet zeer” volgens bewoner Nico Koot. De bewoners die via Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam in De Kristal wonen, zijn zelfs speciaal voor deze voorzieningen gekomen. Van mosselavonden, dansen, sinterklaas- en kerstvieringen, bibliotheek tot aan de biljarttafel… alles gaat weg.

De politiek is gevraagd om hier een oplossing voor te zoeken. Leefbaar Rotterdam en de 50+ partij hebben geprobeerd om het financieel open te houden, maar dat is niet gelukt.

Er zijn allemaal vragen waar bewoners nu mee zitten. Waar kunnen de mensen straks nog terecht, terwijl iedereen langer thuis moet blijven wonen? En hoe moet dat nou, als straks het restaurant weggaat met de ouderen die zelf niet meer kunnen of mogen koken?

Op dit moment weet niemand hoe het gaat lopen. Volgens mevrouw Goedegebuur is de enige oplossing dat het restaurant blijft!
Bekijk de reportage van onze MORE Reporter Wendy:

Bekijk ook de eerste reportage waarbij bewoners van De Kristal onze MORE Reporter Wendy vertellen welke rol De Kristal en het restaurant spelen:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter