‘Wil jij met mij in gesprek?’

De Week van de Alfabetisering is van start gegaan. Stichting Het Begint met Taal lanceert de campagne: ‘Wil jij met mij in gesprek’. Gilde Rotterdam is bij hen aangesloten. Een gezamenlijk doel is om meer taalcoaches en coördinatoren te werven.

Roy Bergsma werkt in de Rotterdamse haven en besloot om naast zijn baan ook taalcoach te worden. “Toen ik slaagde voor mijn studie begon ik meteen met werken. Best oké, maar ik wilde meer.” Zo kwam Roy terecht bij de organisatie Gilde Rotterdam en dat bevalt hem goed. “Ik leer mensen niet alleen de Nederlandse taal. Het gaat verder dan dat. Ik leer culturele gebruiken van mijn buddy’s en zij andersom van mij. Dat is toch prachtig?”

Taalcoördinator Anita van den Emster: “Zoals iedereen weet is Rotterdam een multiculturele stad, waar veel mensen uit verschillende landen wonen. De Nederlandse taal is en blijft lastig voor nieuwkomers en daarom geven wij deze cursussen.”

De Week van de Alfabetisering duurt nog tot zondag 10 september 2017. Kijk op www.wiljijmetmijingesprek.nl voor meer informatie.