Wilhelminapier krijgt eindelijk een supermarkt

Bewoners van de Wilhelminapier kunnen binnenkort boodschappen doen op het schiereiland. Op 4 december opent de Albert Heijn de deuren onder de Bostontoren. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de jarenlange wens van de bewoners.

“Het wordt een winkel van zo’n 300m2 die helemaal toegespitst is op de omgeving met assortiment dat vooral gericht is op gemak.” vertelt Felicity Bijnaar, persvoorlichter van Albert Heijn. “Denk aan producten voor directe consumptie zoals verse broodjes en maaltijden.”

Volgens de winkelketen zelf gaat de supermarkt werken volgens het zogeheten ‘koelkastconcept’. Dit betekent dat de supermarkt vooral een aanbod voor direct consumptie heeft en dat klanten zichzelf bedienen. Volgens de Facebookpagina van de winkel is dit ideaal om ‘snel een ontbijtje te halen voor werk’ of om ‘tijdens de lunch een broodje te halen’.

Bewoners zijn blij met de komst van een supermarkt op de Wilhelminapier. “Eindelijk! Ik woon hier nu al jaren en ik moet mijn boodschappen altijd van ver halen,” vertelt een bewoner. Nu moet ze naar de Vuurplaat of Katendrecht om haar dagelijkse boodschappen te halen. “Ik hoop wel dat ik in deze nieuwe winkel gewoon mijn dagelijkse boodschappen kan halen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat