Wim Wiegmann volgt drie Rotterdamse wijkraden in de tijd na de verkiezingen

Videomaker Wim Wiegmann volgt in de nieuwe serie de De Wijk Weet Raad drie wijkraden in Delfshaven vanaf de verkiezingen in maart. Hij gaat langs de wijkraden van Mathenesse, Bospolder-Spangen-Tussendijken en Delfshaven-Schiemond. Hoe kunnen de kersverse wijkraadsleden het beste de belangen van hun wijkbewoners behartigen? En waar lopen ze tegenaan?

In de eerste aflevering volgt Wim de nieuwe Rotterdamse wijkraadsleden Marlies van der Poel en Jan Hartman. Marlies is één van de nieuwe wijkraadsleden van de wijkraad Bospolder-Spangen-Tussendijken. Hoe was de periode voor haar na de verkiezingen? En hoe ervaarde zij de installatie in de wijkraad? Ook gaat Wim langs Jan Hartman, die in de wijkraad van Delfshaven-Schiemond zit. Hij wil vooral zijn wijk vertegenwoordigen op het gebied van huizen, wonen en groen. Hoe gaat dat allemaal? Wat zijn zijn successen sinds maart en wat kan er beter?

Wim gaat ook in gesprek met D66-gemeenteraadslid Tim de Haan. Hij duikt bij veel wijkraadsvergaderingen op in Rotterdam. Wat zijn zijn indrukken van de vergaderingen tot zover? Hoe ziet hij de toekomst van Rotterdam?

De Wijk Weet Raad zie je woensdagavond om 18.15 uur op OPEN Rotterdam TV. Over twee maanden is de tweede aflevering van de serie te zien.

Anderhalve Meter Met en Nieuwe Meters Maken
Wim maakte al eerder series voor OPEN Rotterdam. Zo ging hij in 2020 voor de serie Anderhalve Meter Met langs bij vrienden, oude bekenden én vreemden. Twee jaar later keerde hij voor de serie Nieuwe Meters Maken terug naar deze mensen en blikte hij samen met hen terug op de afgelopen twee jaar.