Windmolens voor kraanschepen zorgen voor onvrede bij Rozenburgers

Het is de bedoeling dat het geronk van dieselmotoren stopt op de kraanschepen. Dat moet vanaf eind volgend jaar. Dan krijgen de kraanschepen hun stroom via windmolens, zogenaamde walstroom. Mooi en groen dus, alleen komen de windmolens op de landtong te staan en daar zijn sommige Rozenburgers niet blij mee.
“De walstroomaansluiting is eigenlijk gewoon een hele grote stekker. We gebruiken de energie van de windmolens en zetten die om via een transformator die we kunnen aansluiten op de schepen. Nu stoten de schepen stikstoffen, fijnstoffen en van alles uit. Dat gebeurt dan niet meer”, stelt Vincent Doedee van Heerema Marine Contractors. Het is een ‘behoorlijk’ ding dat transformatorhuisje, zegt hij zelf.

Dat is precies waar sommige bewoners van Rozenburg tegenaan lopen. “Ik vind het niet goed dat het huisje in een natuurgebied komt. In dat natuurgebied hoort geen rommel te komen”, stelt een inwoner. “Er gebeurt wel meer in de gemeente Rotterdam waar dan niet hetzelfde over werd gedacht in Rozenburg. Ze moeten wat beter communiceren”, stelt een ander.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat