Ho ho ho: Winkelcentrum Boulevard Nesselande wordt omgedoopt tot magische kerstwereld

Het is december en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. In Winkelcentrum Boulevard Nesselande wordt er dit jaar groot uitgepakt met een magische ontmoetingsplek: Santa’s Wonderland. Vanaf woensdag 8 december kunnen jong en oud elkaar hier dagelijks ontmoeten tijdens sfeervolle kerstactiviteiten.

Santa’s Wonderland is een initiatief van winkeliersvereniging Boulevard Nesselande en wijkcomité Nesselande. De lege winkelunit van Nelson is als locatie uitgekozen en krijgt dus voor de decemberweken een enorme metamorfose te verwerken. “We hebben vorig jaar bedacht om dit te gaan doen”, vertelt Maureen van Haaren die bij de organisatie is betrokken. “We kwamen op het idee een lege winkelunit te gebruiken. Leegstand is natuurlijk niet leuk, maar als het gebeurt, ga er dan creatief mee om. Dus hebben we bedacht Santa’s Wonderland in te richten waarbij mensen, wel verplicht met QR-code, conform de geldende regels naar binnen mogen.”

Mogelijke spelbrekers
De enige mogelijke spelbrekers voor deze ‘over de top Amerikaanse kerstwereld’ zijn de coronamaatregelen, zei de organisatie vorige week tegen OPEN Rotterdam. Die hield dan ook een kleine slag om de arm: “Iedereen houdt zijn hart vast. Ik ben in ieder geval blij dat winkels gewoon vooralsnog open mogen. De angst is wel dat de maatregelen meer aangescherpt worden, maar ik blijf positief.” De vrees was voorlopig niet nodig: in de persconferentie van gisteren kondigden Mark Rutte en Hugo de Jonge geen strengere maatregelen aan.

De organisatie spreekt van de tijd van liefde, familie en veel aandacht voor elkaar. Zo is er al een heel programma in elkaar gezet voor jong en oud. “Die verbinding tussen jong en oud is in de activiteiten terug te zien, maar daarnaast denk ik dat iedereen die in een magische wereld stapt, of je nu jong of oud bent, denkt: ‘Wauw!’ Dat je even dat geluksmomentje voelt. Mensen hebben behoefte aan een praatje en om even samen een hapje eten. Dan maakt leeftijd niet uit,” stelt Maureen.

Op de openingsdag wordt er afgetrapt met een silent disco en een cookie party. Een klein overzicht van het resterende programma zie je hieronder.

11 & 12 december: Meeting Santa en wish wall weekend.
15 december: Meeting Santa en Christmas donut day.
18 & 19 december: Letters to Santa, meeting Santa en magic prinsessen.
23 & 24 december: Meeting Santa