Winkelend publiek Winkelcentrum Zuidplein wil bioscoop

Winkelen in Winkelcentrum Zuidplein en daarna naar de bioscoop, misschien kan het straks. Vanaf 2019 gaat het winkelcentrum moderniseren. De gemeente Rotterdam wil graag dat de winkels ‘s avonds open blijven en in het kader daarvan wil het winkelmanagement filmzalen openen.

Het winkelcentrum kampte met leegstand, maar het gaat nu al veel beter met de shopping mall. Van de 170 winkelunits staan er op dit moment maar drie leeg.

Er wordt met ambtenaren gesproken over de komst van filmzalen op de bovenverdieping van het oude V&D pand. In de plannen Hart van Zuid, dat voor een metamorfose gaat zorgen in het gebied rond Zuidplein, is een bioscoop gepland op het voorplein van Ahoy, maar het winkelmanagement hoopt dat die straks in het winkelcentrum kan komen.

De Rotterdammers in het winkelcentrum zijn erg enthousiast over een eventuele bioscoop: “Van mij mogen ze gaan bouwen, ik geef het startschot”, vertelt een mevrouw. Niet iedereen is het er mee eens: “Het wordt hier te krap met een bioscoop”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat