Winkeliers trots op winkelcentrum Zevenkamp ondanks minder winkelend publiek

Winkelcentrum Zevenkamp is een van de speerpunten van Plan Oost: het programma om het gebied Prins Alexander te verbeteren. Van de wijkwinkelcentra in het gebied is het Ambachtsplein er een waar nog wel wat te verbeteren valt.

Omwonenden en winkeliers ervaren overlast van hangjongeren, het winkelcentrum heeft de afgelopen twee jaar leegstand gekend en doorloop van winkeliers. Sinds een nieuwe eigenaar het winkelcentrum heeft gekocht, lijkt het nu weer beter te gaan: er worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd en er wordt alles aan gedaan om ondernemers – en daarmee winkelend publiek – naar het wijkwinkelcentrum te trekken.

Bloemist Rens Huis en opticien Bea van Bergen-Henegouwen zijn desondanks trots op ‘hun’ Ambachtsplein. Rens is inmiddels negen jaar met zijn bloemenwinkel op het plein gevestigd en Bea heeft er in augustus voor gekozen om haar winkel te verhuizen naar een groter pand meer in het zicht op het centrum. Beiden peinzen er niet over om te vertrekken en zitten vol plannen om het winkelcentrum nog beter en gezelliger te maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat