Zakkenvullers uit Bloemhof zijn Rotterdams Erfgoed en maken kunstwerk van 80kg afval

De Zakkenvullers begonnen vijf jaar geleden met het opruimen van afval in en rondom de singel in Bloemhof. Inmiddels hebben de Bloemhoffers al bijna 400 zakken gevuld. Ruim 80 kilo van dat afval is gebruikt om een kunstwerk te maken dat op vrijdag 18 november is onthuld. Een haaienvin, die te zien is wanneer je Bloemhof binnenkomt. Daarnaast kregen de Zakkenvullers ook een certificaat van Echt Rotterdams Erfgoed toegereikt.

“Er ligt hier altijd zo veel afval in Bloemhof in de Singel”, vertelt Eveline van Wanrooij, initiatiefnemer van de Zakkenvullers. “We dachten ‘zouden we daar niet iets leuks mee kunnen maken?’ en dat kon, daar ligt ie”, zegt ze trots over de haaienvin die achter haar in het water dobbert. Thea helpt al vanaf dat de Zakkenvullers bestaan met het schoonhouden van de singel. “Ik vind het gewoon belangrijk dat het schoon blijft, voor de dieren, voor de waterkwaliteit, we willen allemaal genieten van onze mooie singel. Buiten dat is het hartstikke gezellig en lekker ontspannend met ons groepje.”

Naast de onthulling van het kunstwerk, kregen de Zakkenvullers ook het certificaat van Echt Rotterdams Erfgoed toegereikt door Nicole van Dijk. “Ze zorgen voor de buurt, ze willen ‘m mooier, schoner en opgeruimd maken. Ook omdat de Zakkenvullers zoveel bekendheid geven aan hun acties zijn zij ook een inspiratie voor andere opruimers.”

“Ons doel is eigenlijk om de singel zo schoon en gezond mogelijk te houden, maar om nou te zeggen als einddoel dat er nooit meer wat in waait… illusies”, grapt Eveline.

Singel aan de Groene Hilledijk weer schoon na opruimactie zakkenvullers van Bloemhof

Bewoners zetten zich in voor een mooier Bloemhof