Zelfs betrokken Rotterdammers snappen NPRZ niet goed; wethouder wil wijkraad meer betrekken

Al tien jaar lang wordt vanuit het Rijk extra aandacht besteed aan Rotterdam-Zuid. Met het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ) moeten de pijlers ‘Wonen, Thuisbasis op orde, Werken, School en Veiligheid’ aangepakt worden. De Rotterdamse raad staat deze woensdag stil bij het tussentijdse rapport dat de Rekenkamer maakte. Zuiderlingen Bas, Cary en Dominique vragen de wethouder om meer resultaat. “Er zal best van alles gebeuren, maar we zien het niet.”

Na een mislukte Burgertop op Zuid (van de 10.000 genodigden kwamen er maar 70), zoekt een deel van het stadsbestuur naar mogelijkheden voor Rotterdammers om wel mee te praten over de toekomst van hun leefomgeving. “Enorm complex dossier”, noemt een raadslid het. Niet alleen hij vindt het programma ingewikkeld, op de straten op Zuid leeft het ook niet, merkten we deze zomer toen het tussentijdse rapport werd gepresenteerd.

Tijdens de commissievergadering van woensdag 12 oktober wordt dat rapport uitgebreid besproken. Wethouder Tim Versnel luistert naar de insprekers van Zuid en zegt toe langs de wijkraden op Zuid te gaan. “En wie ideeën heeft over wat er beter kan, mag mij altijd mailen.”