Zomerkamp-gevoel bij Buitenplaats op het Eiland van Brienenoord bijna terug

Jarenlang waren er op het Eiland van Brienenoord zomerkampen voor kinderen en binnenkort komt dat fenomeen weer terug. Met de Buitenplaats Brienenoord wil een groep initiatiefnemers een bijzondere plek creëren op het groene eiland waar makers en denkers uit de stad bij elkaar kunnen komen…

“Je hebt het gevoel dat je in de stad bent en tegelijkertijd heb je de rust van de natuur”, begint Rineke Kraaij wanneer ze de plek omschrijft waar Buitenplaats Brienenoord komt te staan. Op de plek waar tot een paar jaar geleden De Arend en De Zeemeeuw stonden verrijst nu een nieuw gebouw: Buitenspeelplaats Brienenoord.

Een gebouw dat volledig duurzaam wordt gebouwd: “Al het materiaal is van het vorige gebouw of afkomstig van andere bedrijven en mensen die ons wilden helpen”, zegt initiatiefnemer Maurice Specht over de plek die een unieke functie moet hebben: “Enerzijds willen we de zomerkampen terug laten keren, maar ook mensen met ideeën over de stad kunnen hier terecht. Zodoende fungeert het ook als creatieve broedplaats”, vervolgt Rineke.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter