[ADV.] Stadmakers: Toekomst Hofpleinlijn Rotterdam

Tijdens het Stadmakerscongres wordt een nieuw opgerichte coöperatie aangekondigd dat een bod doet op de koop van de hele Hofpleinlijn. Hierdoor kunnen partijen uit het gebied zelf ook eigenaar worden van de ontwikkeling, eventueel met steun van een beleggingsmaatschappij. In deze reportage spreken we met Piet Vollaard, medeoprichter van Stichting De Natuurlijke Stad en met Simone Rots, voormalig directeur van de Hofbogen BV.

Vollaard maakte in opdracht van de gemeente Rotterdam een uitgebreide analyse voor de ontwikkelstrategie voor een groene promenade op de Hofpleinlijn. “Er hoeft wat mij betreft niet vreselijk veel meer over nagedacht worden, we moeten er gewoon aan beginnen.”

De ambitie is dat deze ontwikkeling plaatsvindt met betrokkenheid van bewoners, ondernemers en anderen. In het stadlab Hofbogen werd in het afgelopen jaar uitgezocht hoe dit ook daadwerkelijk ontwikkeld kan worden.

Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) stimuleert burgerinitiatieven en projecten die een succesvolle bijdrage leveren aan de stad dit soort projecten. Met het thema: Iedereen maakt de stad! wordt op vrijdag 10 november in Theater Rotterdam Schouwburg de vierde editie van het Stadmakerscongres georganiseerd. OPEN Rotterdam is mediapartner en maakt een reeks portretten over Rotterdamse stadmakers. 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat