Alida On Track: De koers van Theater Rotterdam

Ik ben door jou. Dat is het credo van Theater Rotterdam. Alida Dors, sinds januari 2021 de nieuwe artistiek directeur, legt uit: “Ik ben door jou gaat over nieuwsgierigheid, bescheidenheid en de zoektocht om iets te leren. En laat deze stad ons nou heel veel kunnen leren”. In de driedelige documentaireserie ‘Alida On Track: De koers van Theater Rotterdam’ leert de kijker Alida Dors kennen als artistiek directeur, als maker en als nieuwe inwoner van de stad, terwijl zij zelf Rotterdam beter leert kennen.

In aflevering 1 van ‘Alida On Track’ ligt de focus op Dors als artistiek directeur. Waarom heeft ze ‘ja’ gezegd op deze functie? Wat is er veranderd sinds haar aantreden? Wat is haar visie op het theater en de sector? En wat hoopt ze te bereiken?

Een van de kernwoorden uit de visie van Dors is ‘meerstemmigheid’. “Meerstemmigheid is net zoiets als samen een crew zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde. We brengen allemaal onze eigen waarden, kennis, kunde en ervaring mee”, aldus Dors. “Ik denk dat het veel rijker is als je verschillende perspectieven naast elkaar durft te plaatsen, dan dat je zegt, er is één perspectief dat leidend is en daar moet iedereen het maar mee doen.”

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Theater Rotterdam en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam. Bekijk hier aflevering 2 van Alida On Track waarin we Alida Dors als maker zien. De complete serie is hier terug te kijken.