Alida Dors vindt haar weg in Rotterdam: ‘Ik geloof dat elke community een verhaal heeft’

Toen Alida Dors bijna twee jaar geleden benoemd werd tot artistiek directeur van Theater Rotterdam verhuisde ze met haar gezin van Amsterdam naar Rotterdam-Zuid. In aflevering 3 van ‘Alida On Track: de koers van Theater Rotterdam’ vertelt ze waarom het voor haar belangrijk is om Rotterdam en alle verschillende gemeenschappen in de stad beter te leren kennen.

“In welke wijken zijn we? En hoe zijn we daar aanwezig?” vraagt Dors. “Vinden we dat elke bezoeker pas een bezoeker is als ze bij ons binnen zijn of mag een bezoeker ook iets beleven in de omgeving waar hij of zij woont.”

In deze derde en slotaflevering van Alida On Track gaat Dors op pad met Rajiv Bhagwanbali, o.a. artistiek leider van Rotterdam Street Culture Week. In september 2022 ontving hij de Doro Siepelprijs, een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. “Wat ik in Rotterdam specifiek ook heel interessant vind is dat er zoveel andere cultures zijn”, aldus Bhagwanbali. “En de street culture heeft mij de formule gegeven om bruggen te bouwen.”

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Theater Rotterdam en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam. Alle afleveringen zijn hier terug te zien.