Benefietconcert om mensen te helpen die dierbaren zijn verloren

Stichting ‘Van mij voor jou’, opgericht door Melanie Whitlau, helpt mensen bij de uitvaart van hun dierbaren. Om geld in te zamelen voor haar stichting organiseert Melanie een benefietconcert. Tijdens het benefietconcert kunnen bezoekers genieten van The Siblings and Friends. “Het feit dat ik mensen rust kan geven vind ik het allermooiste”, zegt oprichtster Melanie.
Het idee voor de stichting is vanuit persoonlijke ervaring ontstaan toen haar vader in 2014 overleed. “Toen mijn vader geheel onverwachts overleed, deed de verzekering moeilijk”, vertelt Melanie. “En zonder dat hij het zo bedoeld heeft, heeft hij toch een financiële schuld achtergelaten.” Met haar stichting wilt Melanie mensen die in dezelfde situatie verkeren helpen om die zorg weg te nemen.

Haar eerste hulpaanvraag kwam van een gezin dat een kindje was verloren. Het gezin had geen geld voor een gedenksteen bij het graf. OPEN Rotterdam ging met Melanie mee naar het graf waar inmiddels, mede door de hulp van Melanie, een gedenksteen ligt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat