Boswachter Jochem geeft rondleiding langs Schotse Hooglanders op Brienenoordeiland

Het Eiland van Brienenoord is een van de grootste groenstroken van Rotterdam. Tijdens de Parkenmaand geeft boswachter Jochem Hagoort een stuk of tien mensen een rondleiding over dit gebied.

Om tien uur begint de rondleiding met een uitleg van de hele flora en fauna van het eiland. De Schotse Hooglanders zijn het hoogtepunt. Sinds de eeuwwisseling grazen deze runderen op het Eiland van Brienenoord om het groen te onderhouden.

September staat in Rotterdam in het teken van parken. Tijdens deze maand organiseert Gemeente Rotterdam in samenwerking met Milieucentrum Rotterdam veel activiteiten, waaronder rondleidingen door de interessantste parken van de stad. Na het Zuiderpark en het Schiebroekse park, gaat boswachter Jochem deze keer de mooiste plekjes van het Brienenoordeiland af.

Jochem had van tevoren de verwachtingen getemperd: “Die Hooglanders zie ik vaker niet dan wel als ik hier ben, ga er dus maar niet vanuit dat je ze ziet.” Wanneer hij een verhaal vertelt lopen de beesten opeens in de buurt en snelt iedereen erheen.

Na een korte bewondering van de dieren gaat de rondleiding weer verder. De menigte is het er na afloop over eens: prettige verrassing, het zien van die Hooglanders.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat