Burgemeester Aboutaleb krijgt Pernisser visserstrui bij start viering Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland

De Nieuwe Waterweg bestaat deze maand 150 jaar. Met verschillende evenementen en exposities wordt in Hoek van Holland stilgestaan bij dit jubileum.

De Nieuwe Waterweg is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van Rotterdam en de rest van Nederland, maar is voor Hoek van Holland zelfs onderdeel van de ontstaansgeschiedenis. Met de aanleg van deze doorsteek, het stuk rivier dat Rotterdam met de Noordzee verbindt, zijn ook de eerste stenen gelegd voor Hoek van Holland als nederzetting, waar in het begin vooral veel arbeiders woonden die meewerkten aan de aanleg van de doorsteek.

In Hoek van Holland wordt dan ook breed stilgestaan bij deze verjaardag, waarbij de geschiedenis een grote rol speelt.

Visserstrui
De trui die burgemeester Aboutaleb ontving tijdens de festiviteiten is een speciale. De Pernisser visserstrui is een moeilijke om te maken en echt een stukje geschiedenis. OPEN ging langs toen de trui gebreid werd.

Waterwegverhalen
Ook OPEN Rotterdam viert 150 jaar Nieuwe Waterweg. In de vijfdelige podcastserie ‘Waterwegverhalen’ duiken Dorre van Duivebode en Inge Jansen in de verhalen van Rotterdammers die langs de rivier wonen!