Buurtbewoners Hillesluis komen in actie voor een schone wijk

Onder de noemer ‘Schoon Hillesluis’ gaan buurtbewoners zaterdag 5 maart samen aan de slag om het afvalprobleem in de wijk in Feijenoord aan te pakken. Inwoners van Hillesluis verzamelen om 10.00 uur op het plein bij de Immobiliastraat en gaan gedurende anderhalf uur de strijd aan met zwerfafval.

De helpende handen worden zaterdag eerst welkom geheten met een kopje koffie of warme chocolademelk en gaan daarna samen in de buurt aan de slag met een vuilniszak en afvalknijper. De actie in de Immobiliastraat vormt de aftrap van een pilot van gemeente Rotterdam waarbij de komende maanden ook andere buurten in Hillesluis worden bezocht. Zo is woensdag 6 april het Brabantseplein aan de beurt, staat zaterdag 7 mei de Slaghekstraat op de agenda en is woensdag 8 juni de Walravenstraat onderdeel van de pilot. Met de actie hoopt de gemeente niet alleen op een schonere omgeving maar ook ervaringen met buurtbewoners uit te wisselen over wat er goed gaat maar ook beter kan. Bij succes wordt de pilot mogelijk uitgebreid naar Bloemwijk en andere wijken in Rotterdam.

Het schoonhouden van de wijk staat in Hillesluis al langer hoog op de agenda. In 2017 liepen wij mee met de buurtvaders van stichting Atlas Feijenoord die destijds al ruim tien jaar in actie kwamen voor een schone en veilige wijk.