Check hier het live programma van Studio Eendracht!

Kijk van donderdag 16 december 16.00 uur tot vrijdag 17 december  16.00 uur live mee naar Studio Eendracht op OPEN Rotterdam TV! Onze 24 uur lang durende live show wordt uitgezonden vanuit Bureau Eendracht in hartje Rotterdam. Check hier het hele programma!

Met hartverwarmende gesprekken, interessante Rotterdammers en inspirerende initiatieven. Allemaal zetten zij zich in voor een sociale en inclusieve samenleving. In de liveshow halen we geld op voor de Boontjes, de jongeren van Heilige Boontjes. Kijk en doe mee! Voor de stad, onze toekomst en voor jezelf.

VRIJDAG 17 DECEMBER 2021

00:00 – 01:00 | Heksen, mythen en griezelen.
We starten de nieuwe dag met wat Rotterdamse Spiritualiteit. Atropa, heks en schrijfster, vertelt ons over de mythen uit haar boek over de Maasgod en Rottenymf en over de Rooknachten. En daarna is bij ons in de Studio is Jeff Fraanje. Jeff organiseert Ghosts Tours door de stad.

01:00 – 02:00 | Tweedelige film De Druk.
In de film wordt een fictieve versie van voormalig drugsdealer Reggery Gravenbeek’s levensverhaal vertelt. Het gaat over het leven op straat en het maken van verkeerde keuzes. De Druk geeft een realistische beeld van hoe het leven op straat is en hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan de invloed van je omgeving.

02:00 – 03:00 | Drieluik Straatstaat.
Met het project StraatStaat visualiseert het Rotterdams Wijktheater de kloof tussen de ‘straatcultuur en de ‘jongerencultuur’. De drie films vertellen het verhaal van de dilemma’s in gezinnen uit verschillende oogpunten, die van de jongeren, ouders en familieleden. Om de films tot stand te brengen gingen de makers de Rotterdamse wijken in en spraken ze met jongeren, jongerenwerkers, docenten, politieagenten, officieren van justitie en ouders. De films zijn alle drie gebaseerd op waargebeurde verhalen en worden gespeeld door Rotterdamse ervaringsdeskundige zonder of met weinig acteerervaring.

03:00 – 04:00 | Afstudeerfilms met de documentaires Even op de tanden blazen, Mijn land – Syrië en Gelukkig Autistisch.
In Mijn land – Syrië kijken de
Rotterdamse neven Pieter Rexwinkel en Zeger Raats terug naar hun Syriereis die ze in 2008 samen met de opa van Zeger maakten. Ze bespreken de beelden met de Syrische Anas, die uit Homs naar Nederland is gevlucht.

04:00 – 05:00 | Onmisbaar MBO – marathon.
Alle afleveringen bij elkaar over de waarde en waardering van het MBO met Karim Amghar.

05:00 – 06:00 | Rotterdam van Onderen – marathon.
Een dik uur genieten van deze bijzondere serie en als je dan nog niet uitgekeken bent, kijk dan later vooral alle drie seizoenen online verder bij OPEN Rotterdam.

06:00 – 07:00 | De beste 010nu verhalen.
Dagelijks brengt OPEN Rotterdam in het tv-magazine 010nu de nieuwsverhalen van de Rotterdammers. Die verhalen die anders ongezien en ongehoord zouden blijven. Een mooie greep uit afgelopen jaar. Inspirerend, positief kritisch, verwarmend en altijd oer-Rotterdams.

07:00 – 08:00 | Jumpen om de dag fris te beginnen en De Schaamte voorbij.
Het leren van de coolste tricks, trucs en salto’s?! Vandaag gaan we jumpen met trainer Lorenzo Waser van 39 Jumpstreet vanuit Prins-Alexander. Hoppa, even helemaal fris en fruitig met de dag beginnen.
OPEN Rotterdam maakt samen met Celine Santos Pires (producer bij FunX en een dochter van een gezin dat is geraakt door de toeslagenaffaire) en zangeres Yuli Minguel een muziekclip over de toeslagenaffaire onder de noemer ‘De Schaamte voorbij’. Wij spreken Celine en Yuli over deze clip: waarom? Hoe krijgt het vorm? En hoe is het om in zo’n situatie te zitten?

08:00 – 09:00 | Bootcamp, jongleren in coronatijd en John Buijsman
Start de dag met deze bootcamp door
Martine Bruinsma. Na een opwarming wordt het serieus werken met squads, jumping jacks en pushups. Dan ben je wel wakker voor de rest van de dag.
Jongleur David Severins komt naar de studio om te vertellen over zijn documentaire ‘Visite’. Hoe ga je als varieteartiest om met corona? Hoe maak je er het beste van? En welke Rdammers heeft hij gesproken?
John Buijsman komt langs om te praten over zijn nieuwe kerstfilm, tijdens kerst natuurlijk te zien bij jouw omroep OPEN Rotterdam.

09:00 – 10:00 | IJszwemmen, 010SKILZ en OPEN Sessie met Lucas.
We gaan live de Kralingse Plas in met Eke Leertouwer, Nathalie Noordpool, Mente Schuiteboer. Ze vertellen over deze bijzondere hobby. Eerder zijn ze bij Tjon-A-Tsien geweest waarmee ze een ijsbad nemen.
Daarna kunnen we ons weer opwarmen aan de OPEN Sessie met Lucas , winnaar van de Grote prijs van Rotterdam.
Eddy do Rosario van 010SKILLZ komt praten over de nieuwe talentenshow voor jongeren van 13 tot en met 27 jaar. Heb je 010SKILLZ gemist? Volg het hier.

10:00 – 11:00 | Het verhaal van de stad.
Anouk Estourgie stelde het advies voor het stadsmuseum op voor de gemeente (zie www.ookvanjou.nl). Zij gaat in gesprek met gerenommeerde fotograaf Carel van Hees en nieuw talent Cye Wong-Loi-Sing van Brand New Guy over hoe je het verhaal van de stad kunt doorgeven en in beeld kunt brengen.

11:00 – 12:00 | Schuldenproblematiek Panel.
Belangrijk uur van Studio Eendracht over schuldenproblematiek en de impact daarvan op de levens van de Rotterdamse jongeren. We gaan in gesprek met Social Impact Fonds Rotterdam, Rotterdamse Douwers, gemeente Rotterdam, Social Debt en Buddy Payment.
Dichter Edwin Voigt zal in zijn woorden reflecteren op deze paneldiscussie en schulden in Rotterdam.

12:00 – 13:00 | Boksen met Luis Tavares buiten en de Luchtclub.
Onze razende reporter neemt ons mee naar Schiebroek waar flink wordt getraind door de bekende bokser Luis Tavares die zes wereldtitels op zijn naam heeft staan. Wij spreken met coach Luc Smits over het kickboksklimaat in Rotterdam en het coachen van Luis Tavares.
In de studio gaan we vervolgens in gesprek met wethouder Bonte en de Luchtclub, Rotterdammers die de luchtkwaliteit meten vanuit hun huis. Waarom doen ze dat? Hoe gaat het met de metingen? En vooral: en dan?

13:00 – 14:00 | Dierenvoedselbank en de wooncrisis.
Op bezoek bij de Dierenvoedselbank Rijnmond. Zij ondersteunen meer dan 350 gezinnen en hun huisdieren. Onze reporter Fleur gaat helpen met het maken van een pakket en neemt ons mee bij een rondleiding door hun kantoor en opslag.
En dan gaan we dieper in op een groot en actueel onderwerp: de wooncrisis. We starten met met gedicht van filosoof Robert Holmes en delen een portret van een Rotterdamse jongen die dakloos dreigt te raken. In de studio praten we met Zico Lopes, hij is architect en woont ‘scheef’ in BoTu, en ook hoofdredacteur Celeste Boddaert schuift aan. Hoe staat OPEN Rotterdam stil bij de wooncrisis? En voelt zij ‘m zelf ook?

14:00 – 15:00 | Onmisbaar MBO en veiling tekening.
Onmisbaar MBO is een bijzondere serie over ja, onmisbaar MBO! Karim Amghar gaat in Studio Eendracht verder. Hij gaat in gesprek over de waardering en de waarde van het MBO met Niek Kerklaan (docent Zadkine Startcollege), Joep Schwippert en Anthony Breinburg (beiden studenten aan het HMC), Thomas Ebbeltjes (projectmanager Nationaal Programma Rotterdam Zuid) en Nikita Gouw (oud-voorzitter centrale studentenraad Albeda). (en mocht je het hebben gemist, kijk hier Onmisbaar MBO terug).

15:00 – 16:00 | OPEN Sessie met Aziz en wethouders Van Gils en Vermeij over stemmen en wijkraden.
Na de laatste OPEN Sessie met Aziz van deze marathonuitzending, kijken we vooruit op wat Rotterdam kan verwachten in de aankomende maanden rond de verkiezingen. We laten zien hoe Rotterdammers hun stem kunnen laten horen in ons programma ‘Stem van Rotterdam’ en staan stil bij de wijkraden die de hyperlokale democratie gaan veranderen. Daarover schuiven ook wethouders Roos Vermeij en Arjan van Gils aan. Hoe ziet de komende tijd eruit? Voor wie is die lokale politiek er? En wie boeit het wat?

Daarnaast sluiten we de 24-uursuitzending af, dat doen we met een feestelijke onthulling van het geldbedrag dat we hebben gekregen. Verleiden we de wethouder nog tot een extra donatie? 

 

DONDERDAG 16 DECEMBER 2021

16:00 – 17:00 | Aftrap met bijzondere interviews en OPEN Sessie met Mayomen.

Dit eerste uur gaan we onder andere in gesprek met Rodney van de Heilige Boontjes, met stadstekenaar Jeffrey de Bruin en is er muziek van Mayomen. Kelly Leeuwis komt een alternatieve kerstboom brengen naar de studio. Dit doet ze omdat KONGSI is gestart met een alternatieve kerstboom competitie 2021. Zo zet ze alle duurzame bomen in het zonnetje. En we gaan in gesprek met Ricard Scalzo van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

17:00 – 18:00 | Koken met Hotpot Hutspot en de eerste BoTu Talkshow.
Het tweede uur kijken we mee in de keuken van Hotspot Hutspot, samen met de koks van de stichting. Leer meer over het belangrijke werk van deze toffe mensen. En … de eerste BoTu Talkshow tijdens Studio Eendracht! In de talkshow laten we zien hoe BoTu de feestdagen viert. Hoe kijken de buurtbewoners tijdens de feestdagen naar elkaar om en hou je het gezellig aan de kersttafel? Met welke drie vrienden gaan jongeren knallend het nieuwe jaar in en hoe (met de nieuwe maatregelen)? En welke kerstwensen hebben de BoTu presentatoren voor de wijk en Rotterdam? Met wijkmanager Marleen ten Vergert en Marianne de Koning van de Verbindingskamer.

18:00 – 19:00 | Blokken met de Boontjes, Kemal (6) haalt 1600 euro op voor Sophia & KITE
Vier middelbare scholieren komen elke week bij de Heilige Boontjes studeren. Vier jonge meiden van 14/15 jaar die op verschillende scholen zitten. We gaan in gesprek. Waarom kiezen ze voor Heilige Boontjes, hoe gaat het leren in corona-tijd, wat zijn hun ambities, gemeenschappelijke angsten en dromen. We gaan in gesprek met Kemal. Kemal (6) haalde 1600 euro op voor het Sophia Kinderziekenhuis. En.. We gaan langs bij KITE, in gesprek met Lieke van den Berge en zij laat zien wat zij doen met technologie en hoe ze daar creatief mee omgaan.

19:00 – 20:00 | Roffa Takkies.
We gaan in gesprek met Shieneey en Asyera van Roffa Takkies, de Rotterdamse podcast voor en door jongeren. Over welke onderwerpen praten ze en hoe pakken ze dat aan? En hoe vinden de jongeren het zelf, welke reacties krijgen ze ?

20:00 – 21:00 | Rondje Wetenschap & OPEN Sessie met Het Gezelschap.
Juliëtte Boughouf praat met Sjanne Marie en Karlijn Hoyer, beide jonge wetenschappers, over hebzucht en hoe te voorkomen dat zzp’ers in een financieel kwetsbare positie komen. Deze inhoud is gebaseerd op de bevindingen vanuit hun promotieonderzoek op dit gebied.

21:00 – 22:00 | Spelshow Rotterdam Impact Coalitie.
Het is 21 uur dus ouderwets tijd voor een spannende spelshow over sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Het tweede deel van dit uur gaan we in gesprek met de huidige ombudsman van Rotterdam en de toekomstige ombudsman.

22:00 – 23:00 | Een vol uur muziek met Beyond Bars.
Beyond Bars is opgericht door Rodney en Jeroen vanuit het idee dat ze iets met muziek wilde doen in het verlengde van wat Heilige Boontjes doet. Met Beyond Bars hebben we niet alleen een studio maar ook een label waarop we muziek kunnen uitbrengen. De studio wordt ook beschikbaar gesteld aan jongeren die niet de beschikking hebben op of middelen hebben voor een studio. Als tegenprestatie kunnen ze dan werken of iets goeds doen voor hun omgeving.

23:00 – 00:00 | De diepte in met Rodney.
Morwenna Heemstra gaat 30 minuten lang een diepte interview houden met Rodney van den Hengel. Ze gaan het hebben over zijn jeugd, zijn leven en meer te weten komen over wie Rodney is.