Chef-kok Hans tovert met make-up artist Judith van Dongen een Koreaans gerecht op tafel

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode Rotterdamse gasten ontvangt op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren. In iedere aflevering gaat Hans met zijn gast in gesprek over het leven, diens link met Rotterdam en de verhouding tot bepaalde gerechten.

In de vijfde aflevering van deze negendelige serie, is make-up artist Judith van Dongen te gast. Samen met Hans maakt zij een lekkere en gezonde maaltijd, namelijk Bulgogi. Bulgogi is een Koreaans gerecht met dungesneden kipfilet, die gemarineerd is in een Oosterse saus. “Het wordt een klein gerecht, waarom heb je daarvoor gekozen?” vraagt Hans nieuwsgierig. “Klein, gewoon weinig, daar houd ik van.” De twee snijden, proeven en koken erop los. In de volgende afleveringen komen onder andere Erik van Loo en Kim Hoorweg voorbij.

Het recept van de Koreaanse stijl kip is als volgt:

De ingrediënten:

● Kipfilet
● Gember
● Sesamolie
● Zoete ketjap
● Vissaus
● Oestersaus
● Mirin
● Sesamzaadjes
● Lente ui
● Zout, peper
● Spaanse peper
● Kippenbouillon
● Little gem sla
● Olijfolie

Zo maak je het gerecht:
1. Snij de kipfilet in flinterdunne plakjes.
2. Zet in een koekenpan in wat olie knoflook, pepertje en ui aan en voeg op hoog vuur kipfilet toe. Even kort omroeren en direct mirin, geraspte gember, sesamolie, ketjap, vissaus, oestersaus toe en goed doorroeren. Op hoog vuur kort goed doorroeren en afblussen met wat water.
3. Serveren op slablad en top af met saus uit de pan en geroosterde sesamzaadjes.

Chef Hans Bode
Chef Hans Bode is al ruim twintig jaar een vaste waarde in Rotterdam horeca ondernemer met zijn street food truck op de Coolsingel. In al die jaren hebben mensen uit alle lagen van de Rotterdamse samenleving van zijn creaties mogen genieten. Naast deze allereerste serie op Open Rotterdam zorgt zijn aanwezigheid op festivals als Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz ervoor dat de geboren en getogen Rotterdammer zijn culinaire handtekening nu ook op heel Nederland aan het zetten is.

Je ziet Koken met Hans elke woensdag vanaf 18.15 uur op OPEN Rotterdam TV. Alvast vooruit kijken doe je hier!