‘Come-back kid’ Theo Coskun over zijn rol in de raadszaal: ‘Kan deze kleuterklas een beetje normaal doen?’

Politiek mastodont Theo Coşkun (71) van de SP legt in ROPOPO 14 uit hoe politieke spelletjes werken. Van de trucjes van voormalig burgemeester Ivo Opstelten, de strategie van Denk en D66 in de huidige vluchtelingencrisis en de woordspelletjes van wethouder Karremans.

Raadslid Coşkun neemt ons mee naar zijn eigen onnozele beginjaren en ziet zijn huidige rolin de raadszaal om ‘de kleuterklas’ een beetje normaal te laten doen.Beginnende raadsleden krijgen wel meteen wat tips zoals de juiste timing, niet altijd haantje de voorste zijn en coalities smeden op onderwerpen.

Bij welke fractie vindt hij zijn kameraden en wie is zijn favoriete populist? Wie wil er volgenshem kampioen armoede zijn en lukt dat ook? En zit Denk in een spagaat tussen deoppositiepositie in de Tweede Kamer en hun rol in de coalitie in Rotterdam?

Weemoedig blikt Coşkun terug op ‘doodgeboren kindje’ Socialisten 010, dat zich vorig jaarafscheidde van de SP en trots schept hij op over zijn vrouw Pinar (die op de lijst staat voor
Partij voor de Dieren) die ooit de Bosporus over zwom. Dichter Gino van Weenen brengt een prachtige ode aan Café de Schouw, de Twitterblunder van Marike Abrahamse van de VVD komt voorbij en tot slot zingt Coşkun een couplet uit de
Internationale.

En een primeur: vrijdag 30 september is ROPOPO Live in Arminius!