Coolsingelpraat: Hebben Rotterdammers genoeg te zeggen over megaprojecten?

Moeten Rotterdammers meer inspraak krijgen over megaprojecten als Feyenoord City? Daarover gaat de nieuwe aflevering van Coolsingelpraat, de politieke podcast van Rotterdam. Te gast zijn Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam, en PvdA-raadslid Dennis Tak.

Vandaag publiceert de Rekenkamer een nieuw onderzoek naar het Warmtebedrijf, waar de financiële problemen in de honderden miljoenen lopen. In Coolsingelpraat blikken we vooruit op het volgende grote onderzoek: Feyenoord City. Wat wil Paul Hofstra weten over dit bouwproject? Eind dit jaar verschijnt het rapport..

Ook bespreken we of Rotterdammers via een referendum moeten meebeslissen over Feyenoord City. Enkele oud-raadsleden lieten namelijk vorig jaar weten dat zij dit wel wilden. Maar in Coolsingelpraat zijn het college en de oppositie het met elkaar eens: dat referendum gaat er niet komen.

PvdA-raadslid Dennis Tak roept voor onze microfoon op tot betere inspraak, maar niet in de vorm van een referendum. “De keuze is niet: ja of nee, een nieuw stadion. De keuze is: onder welke voorwaarde, want het gaat om publiek geld”, aldus Tak.

Coolsingelpraat is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio. Opnames in de Doelen Studio zijn gratis bij te wonen. Houd de kanalen van Vers Beton in de gaten voor nieuws over Coolsingelpraat #3.

<iframe width=”100%” height=”300″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/689407861&color=%2300ff29&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true”></iframe>

In aanloop naar elke aflevering van Coolsingelpraat vragen wij Rotterdammers op straat naar hun mening. Deze keer bij Zuidplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat