Coolsingelpraat onderzoekt: Hoe kunnen we geweld tegen vrouwen voorkomen?

In de zesde aflevering van Coolsingelpraat, de politieke podcast van Rotterdam, hebben we het over geweld tegen vrouwen en of de moord op Humeyra voorkomen had kunnen worden. Te gast zijn Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, Cindy den Hartog van hulplijn ‘Hear my Voice’ en Debbie Maas, bestuurder van ‘Veilig Thuis’.

Een jaar geleden werden, in korte tijd, drie jonge vrouwen vermoord in onze stad. Een grote schok ging door de Rotterdamse samenleving, vooral na de brute moord op Humeyra, die lange tijd gestalkt werd en voor het oog van haar medeleerlingen op het Design College in Rotterdam-West, werd vermoord. De inspectie kwam met een vernietigend rapport over de aanpak door gemeente en politie. Veel ging er mis. 

Voorafgaand aan deze aflevering van de podcast, bezochten we het Design College en vroegen jongeren wat de politie en instanties, volgens hen, hadden moeten doen om dit te voorkomen.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/oukIL0OTHbU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer weten over huiselijk geweld? Luister hier naar de podcast met deze week te gast:Tanya Hoogwerf, Cindy den Hartog’ en Debbie Maas.

 

<iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/725662351&color=%2300ff57&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true”></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat